Kestovaippa

Kestovaipoilla onkin hyvä jälleenmyyntiarvo. Natrium polyakrylaatin on huomattu aiheuttavan ihoärsytystä erityisesti limakalvoille joutuessaan. Villavaippahousut käsitellään lanoliinilla elikkä villarasvalla pesun jälkeen, joka parantaa näiden kosteuden eristyskykyä ja puhtaana pysymistä. Imuosassa onkin eniten vaihtoehtoja: imevän osan materiaalina saa olla esim. harso, flanelli, frotee vai hamppukangas. Vastaus on villaisia vaippahousuja. Villavaippahousut pestään villan pesuun tarkoitetulla pesuaineella. Jos pyykkäät joka toinen päivä sekä kuivaat narulla, 15-20 vaipalla selviää kovin. Villaimut ja villahousut kandee säilyttää eri paikassa, etteivät ne joudu vahingossa liian kuumaan pesuun. Hommaa eri sorttisia sekä pistä sopimattomat myöhemmin myyntiin/vaihtoon/kiertoon.

Elleivät vaipat mielytä, voit myydä he eteenpäin sekä kokeilla jotakin muuta. Kestovaippoja saattaa myös lainata pientä korvausta vastaan Kestovaippayhdistyksen paikallisilta vaippalainaamoilta. Tarvittavien vaippojen lukumäärä riippuu kuivatusolosuhteista, käyttöja pesutiheydestä. Useimmat äidit ostavat eri sorttisia vaippoja sekä kuorivaippoja ja kokeilevat joka malli ja merkki on nimittäin sopivin nimenomaan omalle vauvalle. Kestovaippa ei pidä sisällään haitallisia aineita ja erityisesti muoviton kuori ovat hengittävä. Syitä kestovaippojen käyttämiseen on mm. Kestovaippainfon vaippatietokanta ovat oiva apuväline vaippojen ominaisuuksien vertailuun.

Saat myös hakea kestovaippainfon myyjätietokannasta paikkakuntasi / lähialueesi vaippamyyjiä sekä kävästä liikkeistä kysymässä hyötyä. Yhteensä tosiaan kahdessa vuodessa menee rahaa roskiin minimissään 870 €. Huuhteluainetta ei tule käyttää ollenkaan, silloin tämä heikentää vaipan imutehoa. Vaipat kannattaakin pestä 1-2 kertaa ennen käyttöönottamista. Muotoon ommeltu vaippa: sisävaippa, mikä on ommeltu valmiiksi vaipan muotoon. Sopivan imukerroksen löytäminen voi olla haastavaa. Näin ollen vauvalla on joka kerta kuiva kangas ihoa vasten. Kestovaipat voivat nopeuttaa lapsen kuivaksi oppimista ja hädän tunnistamista, varsinkin jos ei käytetä kuivapintaista vaippaa. Kosteussuojakankaana toimii esimerkiksi villa, fleece sekä erilaiset polyuretaanilaminoidut kankaat. Valtaosa nykypäivän vanhemmista ei ole nähnytkään uusia kestovaippoja.

Tässäpä vaipassa onkin kaikki lukuun ottamatta hoitoliinaa. Halutessaan vaipat pystyy saada hyvinkin edullisesti hankkimalla he käytettyinä. Villan ehdottomasti paras ominaisuus ovat tän ainutlaatuinen kyky puhdistaa itse omaan reagoimalla ilman hapen kanssa. Meidän isommalle pojalle sopi parhaiten Myllymuksujen taskuvaipat, Fuzzit oli ihan ok myöskin silloin en ihastunut niihin vastaavaan tapaan kuin noihin Muksuihin.

Ihan lyhyellä vastasyntyneellä lapsella pelkän vaippaliinan imukyky on riittävä päivän ympäri ja kun lapsi ikääntyy sikäli avuksi saattaa ottaa lisäimua elikkä niinkutsuttuja buustereita, joilla lisäimua saa parannettua, selventää Ruohonjuuren tuoteryhmävastaava, Jori Hulkkonen. Usean päivän matkoilla pesumahdollisuuksien puuttuessa kertakäyttövaipat on monesti parempi vaihtoehto. Kestoilijoiden joukossa suosituimpia ovat juuri itse koottavat vaipat, lukuunottamatta olemassa on myös kestovaippatyyppi, all-in-one, mikä onkin kestovaipoista jokaisesta enimmäkseen kertakäyttövaipan oloinen. Astmasta kärsiviä äitejä on kehoitettu välttämään kertakäyttövaippojen käyttämistä, että heidän sisältämien kemikaalien ovat todettu aiheuttavan hiirille ärsytystä silmiin, kurkkuun sekä nenään, sekä astmalle tyypillistä hengenahdistusta. Kivesten kohonnut lämpötila on ehkä eräs siemennesteen heikentyneen laadun riskitekijöistä. Kestovaipat ovatkin kärsineet pitkään huonosta imagostaan, mihin liittyy uskomus siitä, niin että niiden kanssa saa seistä päivittäin vauvan kakka sormien välissä kylpyhuoneessa poimien omista vaatteistaan viimeisiä ripulin jyviä, jotka ovatkin jääneet pesukoneen pohjalle.

Kertakäyttövaippailun kustannukset eivät yleensä tosiaan tipu tuohon vain noita lisäävät muun muassa ylimääräiset kauppareissut vaippojen loputtua yllättäen, satunnaiset kalliimmat vaippapaketit, vaipparoskiksen hankinta, roskapussit ja omakotiasujan jätemaksut. Erillisistä osista koostuvat vaipat kuivuvat nopeammin kuin all-in-one vaipat, mitkä nimensä mukaisesti sisältävät jokainen osat yhdessä paketissa. Pelkästään internetiä selaamalla vaipoista ei kuitenkaan pystyy löytää juuri itselleen sopivaa vaippaa 100 % varmuudella. Suuremmalla teholla vaipat ovat kuivempia pesukoneesta otettaessa, sillä ne myös kuluvat nopeammin. Heidän lisäksi imukykyä parantamaan onkin erilaisia lisäimuja ja pintakuivuuteen kuivaliinoja. Toiset kuoret voidaan huuhdella kevyesti kostuneesta kohdasta, kuivata sekä tuulettaa. Vaipasta tulee mukavan ohut paketti. Kestovaippoja ei tartte pestä päivittäin.

Vaipanvaihtojen yhteydessä vauvaa voi käyttää pissalla ja siten yhdistää kestoiluun myös vessahätäviestintää. Tarvittava vaippamäärä riippuu myöskin siitä, kuinka usein peset vaippapyykit. Päätöksenteossa painavat vaakalaudalla mukavuudenhalu, perheen tarpeet, taloudellinen tilanne ja huoli ympäristöstä. Vastasyntynyt ovatkin helposti alkuun aika hoikka, eli vaipat vuotavat herkästi. Kaiken keskellä kieltämättä helpointa on ottaa markettireissulta mukaan paketti kertakäyttövaippoja. Vaippalainaamot ovatkin mahtava tapa tutustua erilaisiin vaipatusmahdollisuuksiin. Niiden ääripäiden välissä on suuri määrä erihintaista vaihtoehtoa. Vaippaa ei pakosti tarvitse vaihtaa yöllä. Harsojen sekä muovipäällisten aika on jo kauas taakse jäänyttä.